Kaivelin tuossa pari päivää sitten vaatekaappia ja etsin kesävaatteita. Sieltähän pomppasi sitten esiin käsitöitä menneiltä vuosilta. Teen käsitöitä melko kausittain, saatan innostua jostain ohjeesta ihan hulluna ja teen samasta ohjeesta monta eri versiota monesta eri langasta tai väristä, kunnes kyllästyn ja unohdan koko käsityöt - hetkeksi. Kun opettelin virkkaamaan joskus tuossa 5 vuotta sitten, innoistuin huiveista ja ponchoista ja tein niitä suunnilleen koko suvulle ja kavereille. Tämän pidin itse:

 

Alkuperäine ohje löytyi jostain Novitan lehdestä, lankana taisi olla ohjeessa Tennessee tai vastaava, ohuempi lanka, mutta omani toteutin Novitan Palmasta ja jostain ohuesta virkkauslangasta kaksinkertaisena, siksi kukista tuli noin näyttävät. Poncho on saanut todella paljon huomiota, ja täysin tuntemattomat ihmiset kadulla ja varsinkin mummot ruokakaupassa tulevat usein pysäyttämään ja kysymään, mistä langasta se on tehty. :D Se oli aluksi todella hämmentävää, en ole ollenkaan tottunut siihen, että ventovieraat tulevat juttelemaan varsinkaan Helsingissä, mutta se on kyllä hauskaa.

2 vuotta sitten jäin koukkuun kivaan patalappuohjeeseen ja virkkasin niitä ihan hullun lailla, vaikken itse juuri loista tuolla keittiön puolella. Mutta kaikenlaista tuli tehtyä:

  
  

Noista kukkapatalapuista sain itse asiassa idean ponchoon, joita tein muutaman, tämä siskolle: