Aviomies on kova Super Mario -fani ja löysi tuossa vuodenvaihteessa ohjeen Mario-mattoon. Matolle ei kuitenkaan ollut tarvetta, kun meillä nuo puput ja kissa tuppaa tekemään niille tuhojaan, mutta keksin ehdottaa, että tekisin samalla ohjeella siitä peiton. Mies askarteli ruutupaperille Mario-kuvion, joka siis muodostui ruudunmuotoisista paloista, ja minä näppäränä tyttönä laskin, kuinka monta palaa ja minkäkokoista menisi aikuisen miehen peittoon. Sitten ei muuta kuin lankaostoksille ja paloja virkkaamaan!


Ruudut on virkattu isoäidinneliöistä, 5cm x 5cm, lankana kuviossa Novitan 7 veljestä ja taustalla Ice Yarns Baby Soft. En harmikseni tajunnut laittaa mihinkään ylös, minä päivänä tarkalleen aloitin työn, mutta se valmistui 17.5.2012. Yhden palan virkkaamiseen kului aikaa 5 minuuttia, helppo homma! Mutta koko peitossa oli paloja 936 kpl, joten yhteensä aikaa kului 78 tuntia. Huh! Peitolle tuli kokoa 130cm x 180cm. Valmiina se näyttää tältä:



Mies on kovin ihastunut peittoon - sietääkin olla! ;)

Samaan Mario-sarjaan tein aiemmin netistä löytyneillä ohjeilla lapaset ja sukat, jotka nekin saivat suurta suosiota.

 

Näille kyseisille lapasille tosin kävi vähän huonosti kun toinen niistä katosi eräänä talvisena iltana matkalla kaverin luota kotiin, mutta äkkiäkös näppärä tyttöystävä yhdet lapaset neuloo tilalle..