Loma loppuu.. Apua! Näiden kahden viikon aikana olen neulonut ihan hulluna: en ole viettänyt päivääkään lomastani neulomatta. Viime viikolla tein "jämälangoista" vauvaneuleita ja kiikutin ne kaverin 6-kuukautiselle poikavauvalle. Pienet neuleet syntyy nopeasti ja helposti ja niihin kuluu kätevästi ne hassut muutama kerää lankaa, joita ei muuten viitsisi käyttää muuhun kuin villasukkiin ja lapasiin. Mutta kuka nyt sukkia ja lapasia jaksaa keskellä kesää neuloa? No, minä tietysti, mutta en tällä kertaa. Sen sijaan.. Ensin neuloin lappuhaalarit Novitan siniraidallisesta Puro Batik-langasta. Niistä tuli tällaiset:Näihin haalareihin pääsin käyttämään myös askartelukaupasta hamstaamiani nappeja, ylisöpöjä kisuja. Mutta eihän housuja voi jättää ilman paitaa, eihän? Niinpä neuloin seuraavaksi Ice Yarns Magic Light -langasta hupullisen takin.

Tarkoituksena oli itse asiassa tehdä vielä samasta Magic Light -langasta housutkin, mutta ne jäi kesken. Toinen lahje vasta neulottu, mutta ehkä ne joskus valmistuu.

Näiden jälkeen sormet syyhysi edelleen. Kaivelin lankavarastojani ja löysin neljä kerää ihanan pehmeää, vaaleansinistä lankaa, jota joskus ostin Jyväskylästä mutta jota en koskaan ole sitten kuitenkaan käyttänyt. Merkkikin oli ihan tuntematon. No, neljä keräähän riittää juuri.. takkiin!Tästä olin erityisen ylpeä, varsinkin tuosta lampaasta. Napitkin oli sopivasti valkoisia lampaita ja istui tähän työhön kuin nenä päähän!

Sitten vielä kerta kiellon päälle.. Aviomies toi tuossa ehkä kuukausi sitten Tiimarista pussillisen Novitan Minikeriä, 10 gramman pienenpieniä lankakeriä, joita pyörittelin pitkään ja mietin mihin ne riittäisi. Mitäpä minikeristä muuta keksiikään kuin minisukat.. Onneksi on lähipiirissä pieniä jalkoja, joihin näin pienet sukat sopivat!Tällä viikolla lomailin Jyväskylässä. Tavalliseen tapaani otin tietenkin langat ja puikot mukaani ja ryhdyin ideoimaan ja työstämään seuraavaa neuletta: vaaleanpunaista hupparia 6-vuotiaalle serkkutytölle. Lankana käytän Sirdar Snuggly Snowflake Chunky -lankaa (Novitan Palmaa vastaavaa mutta puolet pienemmässä kerässä), joka tarttui tuossa keväällä matkaan Helsingin Punavuoren Lankakulmasta. Herkullisen suloinen vaalea pinkki väri ja aivan ihanan pehmeä materiaali!

Näin pitkälle ehdin kahdessa päivässä! Taka- ja etukappaleet sekä huppu valmiina, vain hihat puuttuu. Tai oikeastaan enää toinen hiha. Ensimmäisen sain tänä iltana valmiiksi. Ja tietysti napit uupuvat. Tuolla jemmassa olisi vaaleanpunaisia pupunappeja. <3 Lisäksi vähän kaavailin taskuja tuohon eteen.

Luulin selviäväni suht vähillä kantamuksilla Jyväskylästä, mutta ohhoh, toisin kävi. Eksyin eilen shoppailureissulta palatessani vielä yhteen lankakauppaan, ja tässä tulos..Hupsista vaan, taisi lähteä vähän lapasesta! Mutta kun tuota Snowflake-lankaa (kuvassa pinkki ja lime) on niin vaikea löytää mistään, ja nuokin oli ainoat jäljellä olevat siellä kaupassa.. Pakko ostaa varastoon! .. no, tänään eksyin sitten nettikaupan sivuille ja löysin samaa lankaa keltaisena ja sinisenä.. Pakko saada ne ennen ku joku muu ehtii ensin! ... Ne on vaan niin pieniä keriä (25 g) että niistä saa oikeastaan tehtyä vaan lasten vaatteita. Tuohon serkkutytön huppariinkin uppoaa 7-8 kerää. Mutta ku.. Kyllä niitä vielä tarvii! :)